Voetreflexologie

Reflexzonetherapie is een natuurgeneeswijze die al duizenden jaren geleden door de Egyptenaren en Indianen werd toegepast
Praktijk

Wat is Voetreflextherapie eigenlijk en waarvoor wordt het gebruikt?

Reflexzonetherapie is een natuurgeneeswijze die al duizenden jaren geleden door de Egyptenaren en Indianen werd toegepast.

Het is een wetenschap die zich bezighoudt met het uitgangspunt dat er zich reflexzones op handen, voeten en oren bevinden die corresponderen met alle klieren, organen en andere delen van het lichaam. Zowel de vorm, de kleur van de voet en de stand van de tenen, de spierspanning, de temperatuur, de vochtigheidsgraad van de voeten etc., vertellen iets over de gezondheid en vitaliteit van iemand. Door goed de voeten waar te nemen en af te tasten, kunnen evt. verstoringen in het lichaam opgespoord worden.

Het gebruik van deze therapie:

Praktijk

Op deze manier bereik je een balans, een homeostase, in het gehele lichaam.

Voetreflextherapie is een veilige en natuurlijke behandelwijze voor acute en chronische klachten, maar wordt ook gebruikt als preventieve maatregel om een goede gezondheid te waarborgen c.q. te bevorderen.

Voor wie is Voetreflextherapie?

Reflextherapie op de voeten kan bij iedereen worden toegepast (jong en oud).

Hoe ga ik te werk?

Het eerste consult wordt gebruikt voor de persoonlijke anamnese, het therapeutisch onderzoek en het – in samenspraak met u – opstellen van een behandelplan. Er wordt bepaald hoeveel behandelingen er evt. nodig zullen zijn.

De eerste behandeling duurt ca. 1 à 2 uur. De volgende behandelingen 1 à 1,5 uur.