Lichaamsreflexmassage

Lichaamsreflexologie wordt ook wel reflexzonemassage of bindweefselmassage genoemd.
Praktijk

Wat is lichaamsreflexmassage?

Lichaamsreflexologie wordt ook wel reflexzonemassage of bindweefselmassage genoemd.

Lichaamsreflexologie werkt met het gegeven dat alle onderdelen van het lichaam met elkaar verbonden zijn. Door één deel daarvan te bewerken, beïnvloed je alle andere delen van het lichaam. Op deze manier wordt er direct contact gemaakt met pijnlijke of gevoelige zones en de daarmee in verband staande psychisch-emotionele aspecten. Het centrale zenuwstelsel heeft hierin een hele belangrijke rol. Ons mensenleven bestaat uit het opdoen van ervaringen, die bepalen hoe wij het leven ervaren en tegemoet treden. Dit uit zich in het lichaam door: de houding, de manier van bewegen, de spanning in de spieren, de huidstructuur en het functioneren van de organen. En die uitingen zijn vaak gekoppeld aan pijn, verdriet, angst en geven klachten. lichaams reflexmassage: huidrollen

Hoe gaat het in zijn werk? Het onderzoek wordt gedaan op de rug d.m.v.:

Naar aanleiding van wat het lichaam aangeeft (blokkade / weerstand / verstoring), wordt een drietal zaken bekeken:

 • Welke spieren, organen en skeletspieren horen erbij?
 • Welke chakra’s corresponderen daarmee?
  Chakra betekent in het Sanskriet “wiel” (energiecentra). Chakra’s zorgen voor het ontvangen, opnemen en overbrengen van levensenergie en beïnvloeden onze emoties, gevoelens en gedachten.
  Als een chakra goed zijn energie door kan geven, stroomt de energie door ons lichaam en zijn we in balans.
 • Welke meridianen zijn daarbij betrokken?
  Meridianen zijn zogenaamde vaten waarlangs de energie door het lichaam verplaatst wordt. We hebben 12 merdianen aan iedere zijde van ons lichaam. En elke meridiaan heeft een yin en yang aspect.
  Yin: staat voor rust, geen beweging, koud, naar binnen gekeerd.
  Yang: is actie, beweging, warmte, naar buiten gekeerd.
  Als één meridiaan niet goed functioneert, heeft dat invloed op alle andere meridianen. Dit veroorzaakt verstoringen en/of blokkades, waardoor er klachten ontstaan.

 

Wat is het doel van deze massage?

Contact maken met je eigen innerlijke weerstanden, de innerlijke balans weer te herstellen en daarmee de blokkades op te heffen en je bewust te worden waardoor een klacht is ontstaan.

Voor wie is Lichaamsmassage?

Deze vorm van massage kan bij jong en oud worden toegepast.
Zijn de klachten te ernstig en is medische behandeling vereist, of bestaat er twijfel, dan zal doorverwezen worden naar de huisarts/specialist

Hoe ga ik te werk?

Het eerste consult wordt gebruikt voor de persoonlijke anamnese, het therapeutisch onderzoek en het opstellen van een behandelplan. Het behandelplan kan bij iedere volgende behandeling aangepast worden, naar gelang de klachten en de voortgang in jouw proces.
De eerste behandeling duurt ca. 1 à 2 uur. De volgende behandelingen 1 à 1,5 uur.