Reiki

Reiki is een Japans woord dat "Universele levensenergie" betekent. Rei is buiten en Ki is binnen, de balans tussen binnen en buiten
Praktijk

Wat is Reiki eigenlijk?

Reiki is een Japans woord dat "Universele levensenergie" betekent. Rei is buiten en Ki is binnen, de balans tussen binnen en buiten. Als deze twee in evenwicht zijn, voel je je gezond en stroomt je energie weer. Deze benaming is gegeven aan een oude geneeskunst die eind 19e eeuw opnieuw ontdekt is door de Japanse monnik Mikao Usui.

Deze levensenergie wordt doorgeven met behulp van handoplegging.

Wat doet Reiki:

Waarom Reiki?

Door Reiki mag u energie gegeven worden, die zal bijdragen tot uw herstel. Lichamelijke klachten, maar ook geestelijke klachten kunnen met Reiki verholpen worden.

Voor wie is Reiki?

Reiki is er voor iedereen. Iedereen kan en mag een behandeling ondergaan. Reiki werkt helend, geeft ontspanning en kan ook innerlijk zeer verzachten.

Hoe ga ik te werk?

Door mijn handen op diverse plekken te leggen op het lichaam, mag de energie uw lichaam binnenstromen. De energie zoekt zelf de weg naar de plaatsen waar u blokkades heeft zitten.
Indien u niet graag aangeraakt wilt worden, kan dit ook door boven uw lichaam te werken. Tijdens de Reiki behandeling worden de blokkades in uw lichaam voorzien van energie en kunnen zich dan opheffen.
Het aantal keren dat een behandeling moet plaatsvinden, is afhankelijk van hoe het lichaam reageert. Blokkades die al langer aanwezig zijn, zullen vaker behandeld moeten worden.

Duur behandeling?

Een Reiki behandeling duurt ca. 1 uur.