Klankschalenmassage

Klankschalenmassage wordt gegevens volgens de methode van Peter Hess®. De kennis over de invloed van deze klankschalen werd reeds ca 5000 jaren geleden in de ayurveda toegepast.
Praktijk

Wat is Klankschalenmassage?

Klankschalenmassage wordt gegevens volgens de methode van Peter Hess®. De kennis over de invloed van deze klankschalen werd reeds ca 5000 jaren geleden in de ayurveda toegepast. De werking van deze massage is gebaseerd op natuurkundige wetten. Gooi een steen in het water en er ontstaan kringen die zich verspreiden over het water. Zo wordt elke watermolecuul in beweging gezet. Ons lichaam bestaat uit 70-80% uit water en tijdens een klankschalenmassage worden deze moleculen in beweging gezet. Het is een zachte massage, waardoor er harmonie in alle cellen van ons lichaam ontstaat met als doel een diep werkende ontspanning.

Wie is Peter Hess?

Peter Hess is een Duitse pedagoog en ingenieur die zich al sinds 20 jaar bezig houdt met de invloed die klanken hebben op de mens. In Tibet en Nepal heeft hij zijn klankervaringen opgedaan en ontwikkelde hij zijn eigen succesvolle klankschalenmassage. Hij werkt uitsluitend met Acama klankschalen die uit 12 metalen bestaan en op traditionele wijze in Nepal worden gemaakt. Zijn klankschalenmassage wordt in Duitsland binnen de reguliere zorg toegepast. Wat is het doel van deze massage?

Voor wie is Klankschalenmassage?

Deze vorm van massage kan bij jong en oud worden toegepast, het zij voor ontspanning of bij klachten.

Hoe ga ik te werk?

Er wordt met 3 schalen gewerkt die afzonderlijk, op diverse plekken, op het lichaam geplaatst worden. Door er tegenaan te slaan, middels een klopper, ontstaan de trillingen.
De duur van een klankschalenmassage: 1 uur.